BİTLİS / GÜROYMAK - Özkavak İlkokulu

Mrt

Bizlere zor günlerde zor şartlarda Çanakkale Zaferinin gururunu yaşatan şehit ve gazilerimizi ve de bizlere şiirleriyle güzel duygular yaşatan Mehmet Akif Ersoy'u saygı, sevgi ve minnetle anıyoruz.

Mrt

Kariyer günlerinde bu hafta konuğumuz aile danışmanı Özkan Kızılkaya oldu. Aile danışmanı, çeşitli aile sorunlarına, ilişki zorluklarına veya bireysel problemlere destek sağlayan ve çözüm odaklı iletişim yöntemlerini kullanarak ailelerin ve bireylerin sağlıklı ilişkiler geliştirmelerine yardımcı olan bir profesyoneldir.

Bitlis in Güroymak İlçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Güroymak'ta Okudu. Lisans Eğitimlerimi sırayla Adıyaman, Eskişehir ve Bitlis'te Tamamlandı.

Öğretilmenlik, Akademisyenlik ve İletişim ve Psikoloji alanlarında birim sorumlusu olarak çalıştı. Evli ve İki çocuk babasıdır.

Mrt

8 Mart dünya kadınlar gününde Köyde ki kadınlara yönelik program hazırlandık.Programa gelen değerli kadınlarımızla keyifli zamanlar geçirdik. Emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Bugün 1. Sınıflarımızın okuma yazmaya geçme heyecanına ortak olduk. Okul hayatına attıkları ilk adımlarını kutluyor, başarılı bir eğitim öğretim hayatı diliyoruz.

Şbt

Okulumuzda "Kariyer Günleri" düzenlenmeye başladı. Bu etkinlikler sayesinde öğrencilerimiz farklı meslek gruplarından konuklarımızla tanışacak ve onlardan meslekleriyle ilgili bilgiler edinecek. Bu edindikleri bilgiler sayesinde meslekleri daha yakından tanıyacak. Bu sayede geleceklerine ve kariyerlerine yön verebilecekler. Bugün ilk konuğumuz Güroymak Müftülüğü'nde görev yapan vaize "Melek Yazıcı" oldu. Kendisine aktardığı değerli bilgiler için şükranlarımızı sunuyoruz.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında ortaokul öğrencilerimiz deyimler ve atasözleri ile ilgili maketler hazırladılar. Tüm ilkokul ve ortaokul öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz sergiyi gezdi. Hem keyifli vakit geçirdiler, hem de atasözleri ve deyimlerle ilgili bilgilendiler. Öğrencilerimize yaratıcılıkları ve projeye olan ilgileri için teşekkür ediyoruz.

Şbt

Toplumda vergi bilincinin yerleşmesi, çocuklarımızın vergi konusunda bilgilendirilmesi ve bu konuda farkındalıklarının artırılması amacıyla okulumuzda "Vergi Haftası" kutlandı. Verginin önemi ile ilgili konuşmalar yapıldı. Şiirler, vergi türleri konulu yazılar, hikayeler ve fıkralar okundu.

Şbt

Okulumuz ilkokul öğrencilerine Jandarma Komutanı ve Trafik Jandarma tarafından önce trafik bilgisi semineri verildi, sonra askeri araç tanıtımı yapıldı. Öğrencilerimiz merakla Vuran isimli askeri aracı inceleyio, keyifli vakit geçirdi. Jandarma birliğimize ilgi ve alakaları için Özkavak İlkokulu olarak teşekkür ediyoruz.

Ara

Sayın kaymakamımız Mehmet Zahid Uzun, ilçe milli eğitim müdürü Nazım Budak ve ilçe şube müdürümüz Asef İşbiter okulumuzun kahvaltı davetimize icabet ettiler. Öğrencilerimiz sayın Kaymakamımız ve ilçe milli eğitim müdürümüzle güzel vakit geçirip isteklerini dile getirdiler. Sayın kaymakamımıza okulumuza yapmış oldukları ziyaret ve bize gösterdikleri ilgi alaka sebebiyle teşekkürlerimizi sunarız.

Ara

Atamızı vefatının 85. yılında saygıyla anıyoruz.

Ara

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'mız coşkuyla kutlandı.

Ekm

Öğrencilerimizin hem turşunun yapımını hem de faydalarını öğrenmeleri için turşu kurma etkinliği gerçekleştirildi.

Ekm

Okulumuz 3. ve 4. Sınıf öğrencileri Türkçe dersi "Satır Sonuna Sığmayan Kelimeler" konusu ile ilgili yapılan etkinlikle eğlenerek öğrenmişlerdir. Öğrenciler satır sonuna sığmayan kelimenin doğru ayrıldığı kutucuğa atlayarak son kutucuğa kadar gelmeyi hedeflemiştir.

Ekm

İlkokul 4. Sınıf Fen Bilimleri "Yer Kabuğu ve Dünayı'mızın Hareketleri" ünitesi çerçevesinde hazırlanan fosil avı etkinliğiyle konunun daha eğlenceli ve daha derinlemesine öğrenilmesi hedeflenmiştir. Öğretmenimiz tarafından hamurdan hazırlanan ve bahçeye gömülen fosiller paleontolog gibi çalışan öğrenciler sayesinde çıkarılmıştır. Etkinlik sürecinde öğrencilere gerekli bilgilendirmeler yapılmıştır. Öğrencilerin aktif katılımlarının sağlandığı ve olumlu bir öğrenme ortamı oluştuğu gözlemlenmiştir.